Bizarna "Mad Max" avantura usred pustinje


Za sve one koji od festivala traže više od klasične ponude, tu je poznati "Burning Man" koji je se održava usred pustinje Black Rock u sjevernoj Nevadi.


Festival koji je započeo davne 1986., ove je godine privukao je rekordan broj posjetitelja. Gotovo 70 tisuća ljudi ove se godine okupilo se na najvećem umjetničkom festivalu na otvorenom u Sjevernoj Americi.


Bizarna i nadrealna atmosfera koja vlada na festivalu koji na momente podsjeća na prizore iz kultnog filma Georgea Millera, "Mad Max", svake godine oduševljava čitatelje diljem svijeta.


Iako je ulaznica ove godine iznosila "paprenih" 600 dolara (za sva tri dana festivala), posjetitelja je bilo više nego inače, a mnogi su na ovaj način odlučili pobjeći od civilizacije.


"Burning Man" završio je ovog ponedjeljka, a brojni posjetitelji objavili su niz fotografija koja će vam barem malo dočarati atmosferu koje je vladala na festivalu.


Želite li doznati više o ovom festivalu, pogledajte dokumentarac koji je prošle godine snimila ekipa Russia Todaya koja je na festivalu boravila i pratila umjetnike koji se tamo okupljaju.










Post a Comment




 
Top