Svjetski poznata britanska avionska kompanija 'British Airways' je u svoju playlistu na letovima uvrstila i najnoviji album Mostar Sevdah Reuniona ''Tales From A Forgotten City''.


Kreatori aprilske playliste su bili, ni manje ni više, nego Mick Jagger i Rufus Wainwright koji je uvrstio po svom izboru MSR.

Inače, čuveni britanski Songlines (specijalizovani magazine za World Music) je isti album izabrao u martovskom broju kao 'TOP OF THE WORLD' i stavio jednu kompoziciju sa albuma na istoimenu kompilaciju koja izlazi uz svaki broj. Inače, samo 10 izdanja dobiju tu čast.


Uz to, na europskoj top listi za World Music – koju priređuje EBU , album se nalazi na petoj poziciji za mjesec mart. Prošlog mjeseca se našao na trećem mjestu ,a u januaru je bio na petoj poziciji.

Na toj top listi se obično album pojavi za jedan mjesec, a vrlo rijetko dva zbog same činjenice da mjesečno izađe bar stotinjak albuma World Musica u svijetu.

Do sada se nije dogodilo da se ijedan izvođač iz Bosne i Hercegovine nađe tri mjeseca zaredom na ovoj listi.

Mostar Sevdah Reunion je uspijevao i prije da upadne na TOP 20 sa nekim starim izdanjima, međutim, ovo je apsolutno najveći uspjeh 'mostarskih ambasadora' do sada.







Post a Comment




 
Top