Sobe su prljave, nema tople vode, a uprava hotela podstiče goste da se umjesto peškirima, nakon tuširanja obrišu (vjerojatno prljavim) zavjesama.


U svakoj drugoj situaciji to bi bilo nešto što bi vlasnici hotela pokušali da sakriju, ali u slučaju amsterdamskog Hans Brinker Budget Hostela, radi se o nečemu na što su izuzetno ponosni.


Ako ste kojim slučajem u posljednjih nekoliko godina provjeravali popis najgorih smještaja na svijetu, vjerovatno ste naišli na ovaj hotel koji je već godinama pravi hit kod ljubitelja "strave i užasa".


Strani mediji o hotelu su nebrojeno puta pisali, a oni koji su imali nesreću da određeno vrijeme provedu u hotelu, znaju da su reklame istinite.


U svakom slučaju, uprava svoje goste upozorava na sve nepogodnosti.

"Oni koji odsjedaju u Hans Brinker Budget Hotelu čine to na vlastiti rizik i neće hotel biti odgovoran za trovanje hranom, psihičke slomove, smrtonosne bolesti, izgubljene udove, trovanje radijacijom ili bolesti povezane sa 18. vijekom (kuga i tako dalje)", stoji u upozorenju na njihovoj stranici.


Međutim, nije sve tako nezdravo u ovom grozomornom hotelu. U moru užasa, tu je "eko-lift" koje mnogi daleko bolje znaju pod pravim imenom - stube. Naravno, valja pomenuti i ono čime se posebno diče u svojim reklamama: "Ne može gore od ovog, ali trudićemo se da poboljšamo vaš imunološki sistem".


Uprkos svim nedostacima, turisti iz cijelog svijeta odlično su reagovali na njihove "anti-reklame", a potražnja je velika za smještajem u jednoj od njihovih 127 soba (odnedavno i s krevetom u svakoj od njih).




TripAdvisor prije nekoliko godina sastavio je listu najgorih hotela u Evropi, a amsterdamski hotel iz horora ima jaku konkurenciju:

1. Club Aqua Gumbet – Gumbet, Turska

2. Altin Orfe Hotel – Icmeler, Turska

3. Cromwell Crown – London, Engleska

4. Corbigoe Hotel – London, Engleska

5. Park Hotel – London, Engleska

6. Hotel de Lantaerne – Amsterdam

7. Hotel Y Boulevard, Amsterdam,

8. Blair Victoria & Tudor Inn Hotel – London, Engleska

9. Hotel Manofa, Amsterdam

10.Hotel The Globe, Amsterdam





Post a Comment




 
Top