One vam nude gomilu novih sadržaja i nove virtualne prijatelje. Na njima možete postavljati ili čitati statuse, možete lajkati, poukati se, tvitati, a ako baš hoćete, možete se i lolati.

Posljednjih nekoliko godina društvene su mreže sve češći način komunikacije, a Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr, DeviantArt ili Flickr uspješno su zamijenile stvarni svijet u kojem se komunikacija nekad odvijala licem u lice.

No začudo, rast svoje popularnosti ne bilježe samo najpoznatije društvene mreže, već i one specijalizirane za pojedina područja. Među njima, svakako je najpopularnija društvena mreža namijenjena fetišistima, a ništa manje popularna nije ni ona na kojoj se družiti mogu bolesnici ili pak djevojke u potrazi za besplantim silikonima. Pa krenimo redom.

FetLife

Tvorci ove mreže opisuju je kao nešto slično Facebooku ili MySpaceu, s tom razlikom što FetLife vode fetiš-entuzijasti umjesto običnih ljudi. A isti je takvi, naravno, i posjećuju.




FetLife je online zajednica za ljude koji su zainteresirani za BDSM (Bondage – Discipline- Submission – Masochism), koji imaju posebne fetiše ili uživaju u vrsti seksa poznatoj kao "kinky".

Da biste mogli čitati sadržaje ove mreže, potrebno je da postanete članom iste. No, ono što je zanimljivo jest to da ova mreža nije registrirana u bazama internet pretraživača, što znači da biste doista morali biti upućeni u takav stil života da biste uopće došli do linka. Također, plaćeno članstvo donosi dodatni pristup video snimcima drugih korisnika.

LostZombies

Društvena mreža čiji je cilj "stvoriti masovni zajednički zombi film u kojem će sudjelovati svi članovi mreže".




Ukoliko im se želite pridružiti, dovoljno je da se prijavite i kreirate svoj profil, a možete "uploadati" svoje fotografije i video snimke na temu zombija.

Iako zvuči nevjerojatno, ova je mreža izuzetno posjećena, a broj dnevnih registracija je i do 50.000.

MyFreeImplants

Društvena mreža "Moji besplatni silikoni" (myfreeimplants.com) bez sumnje je jedna od najbizarnijih s ovog popisa.



Njen cilj jest da svaka djevojka nezadovoljna obujmom svojih grudi nađe sponzora s te društvene mreže koji bi joj platio operaciju.

Na stranici stoji poziv donatorima na interakciju s "pravim djevojkama", uz slogan "Pomozite djevojci iz vaših snova da dobije tijelo iz njenih snova”.

PatiensLikeMe

Na ovoj društvenoj mreži koja se zasniva na zdravstvenim podacima, korisnicima se omogućuje da s ostalima podijele svoju dijagnozu, detalje liječenja i informacije o simptomima s ciljem nadgledanja njihovog zdravstvenog stanja tijekom vremena.




Članovi mogu pronaći ljude s istim bolestima i povezati se s njima kako bi dobili podršku, savjet, i iz prve ruke naučili kako izdržati i svladati svoju bolest.

VampireFreaks

Namjera tvorca ove društvene mreže bila je na njoj objavljivati fotografije i glazbene recenzije, no ona se premetnula u pravu subkulturnu zajednicu na kojoj se okupljaju razni čudaci.




Ukoliko vas zanimaju kultovi i načini na koje ima se možete pridružiti, ova mreža idealna je za vas. Također, na njoj možete saznati sve o gotičkoj i vampirskoj kulturi i kupiti razni nakit, odjeću i ostale gotičarske potrepštine.

REMcloud

Kao pandan mikroblog stranici "Twitter" pojavila se društvena mreža "REM oblak" (remcloud.com).


Umjesto običnog "tvitanja", u 140 znakova korisnicima se nudi da u istom formatu prepričavaju snove koje su sanjali prethodne noći.

Index.hr/Zabavnik





Post a Comment




 
Top